12:43

пятница,
10 мая

Новости Країна Суспільство

Зеленська відзначила українську стійкість, яка тримається на взаємодопомозі

13.10.2023 / 18:30
Допомагаючи оточуючим триматися під час війни та у складних життєвих ситуацій, ми підсвідомо допомагаємо й собі.

Про це в інтерв’ю головній редакторці програми Факти Олені Фроляк розповіла перша леді країни Олена Зеленська.

Дружина президента відзначила українську стійкість, яка тримається, зокрема, на взаємодопомозі.

«Кожна країна у світі зацікавлена в тому, щоб плекати свою стійкість через стійкість кожного з громадян, бо так постає суспільна стійкість. Ми, здається, уже довели всьому світові, що українське суспільство стійке. І навіть не просто довели – ми здивували й шокували своєю стійкістю. Маємо усвідомити, що нам дало ці сили, і плекати це в собі. Допомагаючи іншим, ми підсвідомо допомагаємо й собі триматися. Іще я вбачаю коріння нашої стійкості в нашому національному самоусвідомленні, в нашій культурі, в нашій історичній пам’яті», – сказала Зеленська.

Вона також розповіла, як підтримувати власне ментальне здоров’я та піклуватися про нього:

«Гарна порада від Стівена Фрая, який цього року був ведучим третього Саміту перших леді та джентльменів. Пан Фрай є активістом боротьби за здорову психіку. Його порада – насамперед бути щирим із собою, чесно визнавати свої тривоги й проблеми. Це, звісно, найскладніше, тому що всі ми звикли грати ролі, які самі собі призначили або які призначило нам суспільство. А бути чесним із собою означає сміливість вийти на час із якоїсь ролі, наприклад, із тієї, де ви тягнете все на собі й ніколи не стомлюєтеся. Правдивість із собою потрібна, щоб вчасно відновитися й не зламатися.

Це, до речі, перший крок у багатьох психологічних реабілітаційних програмах. Мені здається, це може підштовхнути більшість людей замислитися про те, щоб подбати насамперед про себе, бо це відповідально й дасть змогу потім подбати про інших».

Крім того, Зеленська повідомила, що у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я продовжується підготовка військових психологів.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
10 мая
9 мая
8 мая