14:43

суббота,
18 мая

Новости Світ Політика

Трамп: Я намагатимусь допомогти Україні, але Європа також має не відставати

01.05.2024 / 14:21
Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що в разі перемоги на президентських виборах цього року вимагатиме від європейських країн активнішої ролі в допомозі Україні на тлі повномасштабного російського вторгнення.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу Time, повідомляє "Європейська правда".

На питання, чи продовжить він військову та гуманітарну допомогу Україні, Трамп відповів: "Я намагатимусь допомогти Україні, але Європа також має не відставати й робити свою роботу", п – додавши, що європейські країни "не платять свою справедливу частку".

Експрезидент США також прокоментував заяви угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана. Він після зустрічі з Трампом у березня заявив, що той не дасть ані копійки Україні в разі переобрання.

"Ні, я сказав, що не дам (ані копійки. – Ред.), якщо Європа не почне вирівнювати (свою частку допомоги. – Ред.)… Європа повинна заплатити. На нас звалюється набагато більше, ніж на європейські країни. Це дуже несправедливо відносно нас", – вважає Трамп.

Він також заявив, що Європейський Союз несправедливо дискримінує США в питаннях торгівлі, а європейські члени НАТО стали активніше витрачати на оборону після його погроз "дозволити Росії захопити" їх.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
18 мая
17 мая
16 мая